Pienemmän neidin nimiäisiä vietetään 10.6 ja olen alkanut miettimään tarjottavia. Tarkoituksena olisi tarjota ainakin suolaisia tuulihattuja ja päätin testata niitä etukäteen, sillä en koskaan ole yrittänyt leipoa niitä. Olen saanut äidiltäni sen käsityksen, että ne ovat kovin vaikeita saada onnistumaan. Äidille terveisiä: ne olikin helppoja tehdä! :) Koeversioihin tein makean täytteen ja ainakin mies tykkäsi kovasti (yhtään tuulihattua ei jäänyt jäljelle...)! Pakkaseen leivoin sitten pienempiä juhlia varten.

753210.jpg

TUULIHATUT

100g margariinia

2dl vettä

1½dl vehnäjauhoja

3 munaa

Täytteeksi: vadelmahilloa ja kermavaahtoa

Mittaa kattilaan vesi ja margariini, kiehauta. Lisää sekaan jauhot voimakkaasti puuharukalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Laita astiaan jäähtymään hetkeksi. Sekoita munat taikan joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten (mieluiten tehosekoittimella). Taikinasta pitäisi tulla kiiltävää. Lusikoi tai pursota leivinpaperin päälle pellille samankokoisia nokareita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla koosta riippuen n.30-40 minuuttia. ÄLÄ AVAA UUNINLUUKKUA ENSIMMÄISTEN 20 MINUUTIN AIKANA! Muuten tuulihatut lässähtävät. Valmiit tuulihatut ovat ruskistuneita, ilmavan kevyitä ja rapeita.

Kasta jäähtyneet tuulihatut sulatettuun suklaaseen ja leikkaa ne auki. Täytä vadelmahillolla ja kermavaahdolla. Päälle voi vielä sirotella tomusokeria koristeeksi.