Ajattelin tehdä nimiäisiin kermakakun rinnalle hyydytetyn juustokakun, mutta makua en ole vielä päättänyt. Tein vaniljaisen koekakun vadelmista. Maku oli koemaistajien mielestä oikein hyvä, mutta itse en tykännyt koostumuksesta. Tämä sopisi erinomaisesti esim. täytekakun väliin!

 

753211.jpg

 

753212.jpg

 

VADELMA-VANILJAJUUSTOKAKKU

 

Pohja:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

10 kpl Digestive -keksejä

n.50 g margariinia

 

Täyte:

200 g Sunnuntai tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste Vanilja

200g vadelmia

½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl vispikermaa

3 kpl liivatelehtiä

1 rkl vettä

 (n.½dl sokeria)

 

Voitele irtopohjavuoka (18cm). Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna vesi ja liuota liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki, mutta varo ettei seos ehdi jähmettyä ennen sen lisäämistä täytteeseen.

 

Sekoita kasvirasvavalmiste, vadelmat ja tomusokeri keskenään. Kaada joukkoon liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää vaahdotettu kerma. Tarkista maku maistamalla ja lisää sokeria tarvittaessa (itse lisäsin vielä hädissäni n.½dl sokeria). Kaada täyte keksiseoksen päälle vuokaan.

 

Anna hyytyä muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta kuumalla veitsellä ympäri pyöräyttäen ja irrota vuoan reunat. Koristele mielesi mukaan ja nosta kakku tarjolle.