Tein juhannukseksi allergiatäytekakun, joka meni ihan pipariksi... Kaikki alkoi kakkupohjasta, jonka tein Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen ohjeella. Pohjasta tuli erittäin mureneva, se ei meinannut pysyä koossa lainkaan. Taisin paistaa liian pitkään... Halkaisin pohjan vain kahteen osaan, sillä kolmeen ei olisi onnistunut. Kostutus kauramaidolla, väliin laitoin mustikkakaurakermaa ja banaania, päälle maidotonta kinuskia (joka ei maistunut kinuskille ja koostumuskin oli outo) ja pursotukset kaurakermalla. Kaiken huipuksi kinuski painoi murenevaa kakkua niin paljon, että heti kuvan ottamisen jälkeen päällinen halkesi monesta kohtaa. Tässä nyt kuitenkin kuva ja ohjeet:
Pohja:
2 dl vettä
1 ½ dl sokeria
100 g sulatettua margariinia
1 ½ dl perunajauhoja
2 ½ dl riisijauhoja
2 ½ tl leivinjauhetta
Sekoita aineet nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (1 l). Paista 200 asteessa noin 20 min. Kumoa ja halkaise jäähtyneenä.
Täyte:
1 prk mustikka Pilttiä
(vajaa) 1 prk Gogreen vispiä
1 banaani
Sekoita mustikkasose vatkatun vispin joukkoon. Levitä kauramaidolla kostutetun pohjan päälle. Viipaloi banaani seoksen päälle.
Kinuski:
3 dl kauramaitoa
1 dl sokeria
½ dl siirappia
4 rkl perunajauhoja
50 g margariinia
Mittaa kattilaan kylmä neste, sokeri, siirappi ja perunajauhot. Sekoita kunnes kiehahtaa. Nosta pois levyltä ja sekoita joukkoon margariini. Levitä kakun päälle.
Kommentit