753225.jpg

Imetysdieettini rajoittaa herkkujen syömistä, mutta nyt teki mieli jotain hyvää ja päätin leipoa tällaisen piirakan. Tämä ohje on Aatun äidin blogista, alkuperäinen on nimeltään Vadelmaunelma. Tein kuitenkin joitain muutoksia, jotta erittäin allerginen esikoiseni voisi syödä tätä myös. Vadelmaa ei tytölle ole vielä koitettu, joten laitoin niiden tilalle mustikoita. Kaurajauhoja en jaksanut lähteä allergiakaupasta erikseen hakemaan, joten niiden tilalle laitoin riisijauhoja (tytöllä nyt menossa riisikokeilu). Myöskään munankorviketta en ole ostanut. Liivatetta en uskaltanut laittaa. Hyytelösokerin sisältämän tärkkelyssiirapin alkuperää en tiedä, joten jätin päällikiilteen pois. Tässä käyttämäni ohje kokonaisuudessaan:

Pohja:

150g sinistä Keijua
1 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl riisijauhoja
3 tl Gogreen ruokakermaa
1 tl leivinjauhetta
1 prk päärynä Pilttiä

Täyte:

2 prk Gogreen vispiä
50g sinistä Keijua
0,75 dl fariinisokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää ruokakerma ja Piltti. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 10 min. Anna pohjan jäähtyä. Vaahdota erikseen vispi ja margariini, sekoita keskenään. Lisää joukkoon fariinisokeri ja levitä seos pohjan päälle. Ripottele päälle haluamasi määrä mustikoita.