Nyt on pakko hehkuttaa! Jo pitkään on tehnyt mieli mokkapaloja. Luulinkin ettei tällä ruokavaliolla niitä pysty toteuttamaan, muuta väärässä olin. Näistä tuli ihan älyttömän hyviä! Nirso miehenikin sanoi, ettei uskoisi näiden olevan "allergialeivonnaisia" :D

Pohjan ohje on Aatun äitiltä. Suuret kiitokset, tämä pohja on aivan mahtava! Päällä perus mokkapalojen kuorrute. Kuorrutetta tein kylläkin hieman liikaa... tuli aika makeaa. Tän kokoiseen pohjaan riittäisi puolet tuosta kuorrutemäärästä, mutta laitan nyt ton ohjeen miten itse tein.

753241.jpg

*Huom! Kuvassa pikeerikoristeita, jotka eivät sovi muna-allergikolle.*

Pohja:

4 dl Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa Sunnuntaita
2 dl vettä
3 rkl kaakaojauhoa

Kuorrute:

4 dl tomusokeria
50g margariinia
5 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhoja
2 tl vaniljasokeria

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten rasva sekä vesi. Sekoita ja kaada vuokaan (itse käytin vuokaa jonka koko on noin puolet normaalista pellistä). Paista 200 asteessa n.20-25 min. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sulata margariini, sekoita muut aineet keskenään ja lisää margariiniin. Levitä kuorrute pohjan päälle, anna jähmettyä ja sitten herkuttelemaan!