Oman suppean ruokavalioni vuoksi ei ole tehnyt kovasti mieli leipoa, mutta nyt halusin jotain mitä itsekin voisin syödä. Löysin ohjeen (jälleen) Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen sivuilta.
Pohja:
100g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl päärynä Pilttiä
2 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhoja
Päälle mustikoita
(pakastemustikoiden joukkoon kannattaa sekoittaa 1 rkl perunajauhoja)
Muruseos:
2 rkl sulaa margariinia
4 rkl riisihiutaleita
2 rkl sokeria
1 tl perunajauhoja
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon hedelmäsose ja jauhot. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Laita mustikat pohjalle ja ripottele muruseos päälle. Paista 200 asteessa noin 25 min.
Kommentit